Consultanta, Certificare, Implementare ISO - Etapele
ETAPE CONSULTANTA ISO PDF Print E-mail

 

 

Etapa 1: Analiza firmei si proiectarea sistemului de management .

 

In baza unui studiu a fezabilitatii proiectului de consultanta, se vor strange informatiile necesare astfel incat proiectul de consulanta sa corespunda perfect nevoilor dumneavoastra.

 

Etapa 2: Instruirea conducerii asupra sistemului de management care urmeaza sa fie implementat.

 

Implementarea unui sistem de management este un lucru complex astfel, sustinerea acestui proiect de catre conducerea organizatiei este absolut necesara, in caz contrar proiectul fiind sortit esecului inca inainte de a incepe.

 

Etapa 3: Elaborarea documentatiei sistemului de management.

 

Inregistrari

 

In fata organismelor de certificare, pe baza unor inregistrari, trebuie sa se demonstreze aplicarea modului de lucru descris de procedurile interne si instructiunile de lucru. Standardul are ca si cerinta de baza, documentarea fiecarei activitati. In acest sens rolul consultantului este de a elabora documentele lipsa.

 

Proceduri interne, instructiuni de lucru, regulament intern de fuctionare

 

Standardele de sisteme de management cer ca toate procesele existente intr-o organizatie care afecteaza calitatea produselor sau serviciilor oferite  sa fie  identificate si  documentate.

 

Manualul calitatii

 

In final toate documentele descrise mai sus vor alcatui Manualul calitatii, care va descrie modul in care organizatia raspunde la fiecare cerinta a standardului aplicabil.

 

Etapa 4: Implementarea sistemului de management, instruirea personanului.

 

Instruirea personalului in cadrul proiectului de consultanta este o etapa deosebit de importanta, documentele intocmite fiind insusite de catre fiecare angajat in parte.

 

Etapa 5: Audit intern

 

Este examenul final dat de angajatii din firma inaintea auditului de certificare. In cadrul acestei etape se verifica daca angajatii respecta documentatia si daca instruirea facuta anterior a dat roade.

 

Etapa 6 : Asistenta la auditul de certificare

 

Deoarece un audit de certificare este foarte complex , va stam la dispozitie cu asistenta pe parcursul acestui proces de certificare cu toate informatiile necesare , sustinand si argumantand situatiile intalnite la fata locului.

 

PUBLICITATE

Banner
Banner
Banner